Baroniestraat 22A, 3051 EE, Rotterdam
+00316 50 56 55 39
info@clairetetteroo.com

Gratis 5 tips voor een All Star LinkedIn profiel

Gratis 5 tips voor een All Star LinkedIn profiel

kersmuts-koffie

“Snow is falling, all around me..” Helaas, die vlieger gaat (weer) niet op dit jaar. De sneeuw kwam twee weken te vroeg. We hebben geen witte kerst. Maar ik heb iets veel leukers voor je, een klein cadeautje gewoon omdat het kan. Een kerstcadeautje. Kruip lekker achter je computer tijdens de kerst(vakantie) en pimp je LinkedIn profiel!

Ik speel voor kerstelf en geef jou 5 tips voor een All Star LinkedIn profiel

Je hoort het goed, 5 tips en je hebt een All Star LinkedIn profiel. The holy grail. En eigenlijk is het helemaal zo moeilijk niet. First things first, er zijn 5 levels te behalen in de LinkedIn-game:

 • Beginner
 • Intermediate
 • Advanced
 • Expert
 • All Star

Als je dit ziet, dan wil je toch niet anders dan het All Star level behalen? De rest is het gewoon net niet, toch? Lees snel verder en volg deze 5 tips.

Kom je er niet uit? Stuur me een berichtje, of reageer op dit artikel ik help je graag!

Linkedin-profile-strength

1. Doe wat LinkedIn je vraagt

In eerste instantie moet je vooral invullen en doen wat LinkedIn je vraagt. Ik zie ze als *kuch kuch* LinkedIn All Star niet meer, maar ik had voorheen van die donkerblauwe schermpjes waarin je antwoord kunt geven op vragen. Bijvoorbeeld een vraag als ‘Wat was je positie bij bedrijf X?’. Door zoveel mogelijk van deze vragen te beantwoorden zul je merken dat je level langzaam maar zeker omhoog gaat.

2. Leg LinkedIn uit wat je doet

LinkedIn wordt als zoekmachine gebruikt door onder andere recruiters, managers en tsja, jij doet het waarschijnlijk ook. Vergeet niet dat hoe vollediger je profiel is, hoe groter de kans is dat je omhoog komt bij zoekopdrachten. LinkedIn is net als Google; je moet de juiste zoekwoorden gebruiken. Vertel daarom beknopt wat je doet als je een baan of opdracht in je profiel hebt staan. Vul niet alleen de bedrijfsnaam in en jouw functie, maar vul het aan met bijvoorbeeld competenties. Heb je iets kleins gedaan? Maak er een project van. Leg wederom uit wat je gedaan hebt met die woorden waar je ook op gevonden wilt worden.

3. Gebruik de ruimte die je krijgt

Als je net als ik een freelancer bent, is het slim om je beschikbaarheid te etaleren in je headline. Ik ben bijvoorbeeld vanaf 2 januari 2018 weer beschikbaar, dus heb ik dat in mijn headline geplaatst. Maar als je goed kijkt, zie je dat je ook nog een inleiding mag schrijven van LinkedIn. Doen! Ongeveer de eerste 220 tekens die je daar neerzet zul je standaard zien op je profiel. Voor de rest moet de bezoeker op ‘See more‘ klikken. Die eerste 220 tekens zijn dus belangrijk, het is je digitale visitekaartje.

4. Hij die met complimenten strooit, oogst complimenten

Het klinkt wat onconventioneel, maar het werkt wel goed. Wil jij van die ene collega heel graag een aanbeveling op jouw profiel krijgen? Geef die ene collega dan zelf eerst een mooie aanbeveling. Die digitale veer in zijn reet zorgt er hoogstwaarschijnlijk voor dat jouw collega je een aanbeveling teruggeeft. Werkt sneller, is effectiever en is vooral positiever. Want ga eens na, hoe sexy is het als je na een aanbevelingsverzoek gaat bedelen met een herinnering voor het verzoek van die aanbeveling?

En als je dan toch bezig bent met vriendelijk zijn, geef eens random wat complimentjes (Skills & Endorsements) weg. Wedden dat je er ook een paar terug krijgt? En warempel: je profiel lijkt nog beter te worden!

5. Say cheese!

Een goede profielfoto. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk dat is. En nee, je hoeft echt niet perse zo’n dure fotograaf in te huren voor een fotoshoot. Je moet gewoon geluk hebben dat je opdrachtgever of baas dat voor je doet, had ik ook! Maar ook met wat minder geluk is het verstandig om voor een foto te gaan die niet in het volgende rijtje past:

 • Vakantiekiekje met zonnebril
 • Wazige foto waar je de pixels kunt tellen
 • Foto waar je helemaal op staat
 • De foto met je ex, die je er ‘zorgvuldig’ afgeknipt hebt
 • Een foto met een gedrogeerde tijger
 • Ongepaste kleding, houd het zakelijk
 • Geen foto

Heb je geen goede foto in huis? Vraag dan aan je lief, een vriend of vriendin of desnoods een collega of ze een foto van je willen maken. Op een dag dat je haar goed zit natuurlijk!

BONUS!

Welja, het is bijna kerst ik geef je mijn twee best kept secrets als bonus erbij. Gewoon, omdat het kan.

 1. Zorg ervoor dat de URL van jouw profiel niet met allemaal getallen en letters is. In je instellingen kun je dit aanpassen. Zo is mijn persoonlijke link: /in/clairetetteroo en niet /in/claire-tetteroo-b3897235 wat lang zo professioneel niet oogt. Je bent beter vindbaar in zoekopdrachten met een URL met alleen jouw naam erin.
 2. In de rechterbalk van zie je als het goed is ‘contact and personal info’ staan. De kans is groot dat dit blok niet compleet is ingevuld. Doe dat! Op die manier is het veel gemakkelijker om met jou in contact te komen.

En vergeet niet; je profiel is nooit af. Dat is denk ik ook de reden dat het bolletje van je profile strength nooit 100% gevuld is, ook als All Star niet. Er is altijd room for improvement.

TL;DR* – volg deze 5 + 2 tips en je bent in no-time een LinkedIn All Star

*Too Long; Didn't Read

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.